iwiw

Tájak – városok – tornatermek

Blog  -  Bathó Márta  -  2015. június 22. hétfő, 21:02

Csenge lovat szelidít

Májusban 3 hétvégén 3 országban szerepeltünk Csengével. Az eredmények és a szakmai értékelés a hírekben olvasható, most inkább a versenyek környezetéről írnék.

Először Hollandiában,  s’Hertogenbosch városában jártunk. ( 140 000 lakos) A külvárosban béreltünk egy kis lakot, innen vittek minket a rendezők edzésre, versenyre. Nagyon élveztük, hogy a természetben lakhatunk. Igazán szép, békés volt a vidék: A faházunk végében csatorna, melyen hajók is közlekedtek. A környező földeken sokféle állat legelészett. Csengének a legjobban a lovak tetszettek. Naponta etette őket. De volt nyulak dombja sok száz nyuszival és őzikés park is! És azok a sokszínű mezei virágok!

Ezek után már csak a sportközponton ámultunk el jobban! A kétemeletes tornaközpontban 12 terem van!!!! Szuperül felszerelve. Minden torna sportágnak külön terem:

Női torna,
Férfi torna,
Kezdő tornászok terme,
Óvodások tornaterme,
Gumiasztalosok edzőterme,
Sportakrobatika terem,
Ritmikus tornászoknak terem,
Cirkuszi számokhoz terem,
Meg persze előadótermek, mert oktatás is zajlik itt.

Itt edz a holland férfi tornászválogatott is. Csenge rendszeresen az ő talajukon edzett, mert az még újabb volt, mint a lányoké. Talajgyakorlatát elismerően megtapsolták! A lányok és a fiúk termében is minden szerhez videó berendezés kapcsolódik. A gyakorlat azonnal visszanézhető! Jelentősen segítve ezzel a tornászokat. Sok levegővel töltött szőnyeget használnak. Ezek könnyűek, de legalább olyan jók, mint a régebbi nehezen mozdítható típusok.

A verseny a terem melletti sportcsarnokban volt, ahol többnyire kosárlabda mérkőzéseket rendeznek. Most a női verseny mellett akrobatikus verseny és gumiasztal verseny is zajlott. A 3 sportág így együtt nagyon látványos volt! Érdemes lenne itthon is kipróbálni!

 

Ezután Belgiumban Keerbergen városában jártunk. ( 12 000 lakos)

A tornászok családoknál laktak. Csenge és Zsófi házigazdái nagyon kedves emberek voltak. Az edzőteremben nem tornáztunk, csak megnéztük. Rögtön a versenyteremben gyakorolhattunk. Itt Gymnova szerek voltak. A legújabbak. Csengének a talaj és az új ugródeszka nagyon tetszett. A versenyen nagyon szép érmeket és kupákat adtak a helyezetteknek. Boldogok voltunk, hogy nekünk is jutott belőle. A finálék előtt belga gyermek verseny volt sok-sok gyerekkel. Népszerű a torna.

 

A harmadik hétvégén Svájcban, Luganóban versenyeztünk. ( 55 000 lakos)

Csodás vidék: hegyek, tavak, gyönyörű város. Mindenki olaszul beszél. Hazautazás előtt siklóval mentünk fel a San Salvatore hegyre. ( 912 m magas) A kilátás gyönyörű!

http://www.luganoturismo.ch/en/716/tourist-information.aspx

 

Közös, hogy mindenhol szuper volt a rendezés, nagyon kedvesek voltak a szervezők. Még sohasem jártam ezeken a versenyeken, mégis úgy fogadtak, mint régi ismerőst. Sokat beszélgettünk más nemzetek edzőivel, bíróival. Baráti volt a hangulat.

Csenge költségeit mindhárom versenyre az Albert Alapítvány fizette, ezúton is köszönet érte!

 
Facebook oldalunk Elérhetőség / Térkép FTC Női Torna Szakosztály
Contact / map