iwiw

Mini torna tanfolyam

Szeptemberben  újra várjuk a legkisebbeket a Fradi Torna Szakosztályába, a Mini csoportunkba, ahol játékos torna foglalkozásokon tanulhatják meg a 2-4 éves lányok és fiúk a különféle mozgásformákat.

A Mini tornafoglalkozásokon a gyerekek életkorának megfelelően épülnek fel a mozgás elemei, fontos szerepet kapnak a nagy- és finom motorikus mozgásokat fejlesztő gyakorlatok. A gyakorlatok, játékok fejlesztik a gyerekek koordinációját, ügyességét, erejét, rugalmasságát. A különböző mozgáshelyzetek sikeres megoldásaiban, az új helyzetek kipróbálása közben fejlődik önbizalmuk. A legtöbb kicsi számára ez az első hely ahol a szocializáció megindul, egyedül anya nélkül próbálhatja ki magát és éppen egy igazi tornacsarnokban. Ezekre az órákra 2 éves kortól várjuk az önállósulni és ügyesedni vágyó piciket.

A gyerekek korban hozzáillő társaikkal együtt tornáznak, megtanulnak feladatokat végrehajtani, szabályokat betartani - ami könnyebbé teszi az átmenetet az otthon és az óvoda között.

Nem csupán a bordásfalra mászást, a páros lábon szökdelést, a zsámolyról leugrást vagy a bukfencet tanulhatják meg a gyermekek, hanem megismerkedhetnek a szertornában használt eszközökkel is.

Ki ne szeretne végigsétálni egy kicsi gerendán, vagy éppen a nagyon?

A jókedv folyamatos  fenntartását vidám feladatokkal segítjük, mint például a „Mókusok ki a házból”, vagy a „Tűz, víz, repülő” játékkal, ahol a kacagás mellett egyaránt kell koncentrálni az elhangzó feladatra és a végrehajtásához szükséges mozgásformákra. Minden foglalkozást egy igazi mókával zár a csapat, hiszen a szivacsgödrös ugribugrizásból egyetlen gyerek sem akar kimaradni.

Játssz jót, mozogj velünk!

A foglalkozások időpontja : kedd, csütörtök 9:00 óra

Tájékoztató az FTC Női Torna Szakosztály tanfolyamos csoportjaiba járók részére

Bathó Márta az óvodás tornáról a BabaMama magazinban:

Dim lights Download Embed Embed this video on your site

Legkisebbjeink bemutatója a Zsebibaba versenysorozat 2011-es FTC versenyén:

Dim lights Embed Embed this video on your site

Riport Bathó Mártával a Sasadi Sport Óvoda kapcsán:

Dim lights Download Embed Embed this video on your site

 
Facebook oldalunk Elérhetőség / Térkép FTC Női Torna Szakosztály
Contact / map