iwiw
Magazin
Tornászaink futóversenyen!
Blog  -  Bathó Márta  -  2015. október 21. szerda, 06:06

Az FTC Triatlon Szakosztálya rendezte meg október 4-én a Máli Péter Emlékfutást, melyen több sportolónk is indult:

Tornászaink nyáron rendszeresen futnak, az is igaz, hogy kevesen szeretik közülük a rendszeres futást. Akik szívesen futnak, örömmel mentek el a versenyre. Mi meg örülünk és gratulálunk a szép eredményeikhez!

Botos Árven (2008) 1. hely  400 m
Horváth Alíz (2005) 4. hely  400 m
Baciu Delia (2003) 2. hely  800 m
Botházi Orsolya (2001) 3. hely  800 m
Horváth Virág (2002) 4. hely  800 m

A Horváth lányok szüleikkel a családi váltóban is indultak!

Eredmények itt:

http://sportido.hu/timing/result.nsf/0/26F68B1B7D0F9B38C1257ED4003F5995/%24FILE/egy%C3%A9ni_kateg%C3%B3ri%C3%A1s.pdf?Open

Dobogósok:

http://sportido.hu/timing/result.nsf/Race.xsp?clientid=36&raceid=330

 
Nyárköszöntő, évzáró buli
Blog  -  Szombathelyi Csaba  -  2015. június 23. kedd, 21:36

Kovács Krisztina edző beszámolója az IFI II. osztályú csapat idényzárójáról.

Az edzéseknek vége, lezártuk a versenyszezont. Nagyon jól sikerült, jó hangulatú összejövetel volt, rengeteg nevetéssel és játékkal. Medencézés, gumiasztal, közös társas és még sok minden más garantálta a jó hangulatot. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szuper, összetartó csapattal dolgozhatok. Tervezzük a folytatást. Sok ilyen mókás napot kívánok még magunknak! Jó nyarat, pihenést, júliusban folytatjuk!

 
Tájak – városok – tornatermek
Blog  -  Bathó Márta  -  2015. június 22. hétfő, 21:02

Csenge lovat szelidít

Májusban 3 hétvégén 3 országban szerepeltünk Csengével. Az eredmények és a szakmai értékelés a hírekben olvasható, most inkább a versenyek környezetéről írnék.

Először Hollandiában,  s’Hertogenbosch városában jártunk. ( 140 000 lakos) A külvárosban béreltünk egy kis lakot, innen vittek minket a rendezők edzésre, versenyre. Nagyon élveztük, hogy a természetben lakhatunk. Igazán szép, békés volt a vidék: A faházunk végében csatorna, melyen hajók is közlekedtek. A környező földeken sokféle állat legelészett. Csengének a legjobban a lovak tetszettek. Naponta etette őket. De volt nyulak dombja sok száz nyuszival és őzikés park is! És azok a sokszínű mezei virágok!

Ezek után már csak a sportközponton ámultunk el jobban! A kétemeletes tornaközpontban 12 terem van!!!! Szuperül felszerelve. Minden torna sportágnak külön terem:

Női torna,
Férfi torna,
Kezdő tornászok terme,
Óvodások tornaterme,
Gumiasztalosok edzőterme,
Sportakrobatika terem,
Ritmikus tornászoknak terem,
Cirkuszi számokhoz terem,
Meg persze előadótermek, mert oktatás is zajlik itt.

Itt edz a holland férfi tornászválogatott is. Csenge rendszeresen az ő talajukon edzett, mert az még újabb volt, mint a lányoké. Talajgyakorlatát elismerően megtapsolták! A lányok és a fiúk termében is minden szerhez videó berendezés kapcsolódik. A gyakorlat azonnal visszanézhető! Jelentősen segítve ezzel a tornászokat. Sok levegővel töltött szőnyeget használnak. Ezek könnyűek, de legalább olyan jók, mint a régebbi nehezen mozdítható típusok.

A verseny a terem melletti sportcsarnokban volt, ahol többnyire kosárlabda mérkőzéseket rendeznek. Most a női verseny mellett akrobatikus verseny és gumiasztal verseny is zajlott. A 3 sportág így együtt nagyon látványos volt! Érdemes lenne itthon is kipróbálni!

 

Ezután Belgiumban Keerbergen városában jártunk. ( 12 000 lakos)

A tornászok családoknál laktak. Csenge és Zsófi házigazdái nagyon kedves emberek voltak. Az edzőteremben nem tornáztunk, csak megnéztük. Rögtön a versenyteremben gyakorolhattunk. Itt Gymnova szerek voltak. A legújabbak. Csengének a talaj és az új ugródeszka nagyon tetszett. A versenyen nagyon szép érmeket és kupákat adtak a helyezetteknek. Boldogok voltunk, hogy nekünk is jutott belőle. A finálék előtt belga gyermek verseny volt sok-sok gyerekkel. Népszerű a torna.

 

A harmadik hétvégén Svájcban, Luganóban versenyeztünk. ( 55 000 lakos)

Csodás vidék: hegyek, tavak, gyönyörű város. Mindenki olaszul beszél. Hazautazás előtt siklóval mentünk fel a San Salvatore hegyre. ( 912 m magas) A kilátás gyönyörű!

http://www.luganoturismo.ch/en/716/tourist-information.aspx

 

Közös, hogy mindenhol szuper volt a rendezés, nagyon kedvesek voltak a szervezők. Még sohasem jártam ezeken a versenyeken, mégis úgy fogadtak, mint régi ismerőst. Sokat beszélgettünk más nemzetek edzőivel, bíróival. Baráti volt a hangulat.

Csenge költségeit mindhárom versenyre az Albert Alapítvány fizette, ezúton is köszönet érte!

 
Serdülő csapatunk félév zárója
Blog  -  Bathó Márta  -  2015. június 20. szombat, 21:20

Serdülő I.o. csapatunk a Tarzan parkban jártak a félév utolsó edzésén.

Nagyon örültek a lehetőségnek és a sok különleges szernek.

Milyen kár, hogy itt nincs verseny…

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

Tarzan-park

 
Szabó Niki és az After School Tánciskola
Blog  -  Bathó Márta  -  2015. február 03. kedd, 07:24

Szabó Nikolett Felnőtt II.o. csapatunk versenyzője és két tanfolyamos csoportunk edzője is egyben. Nagyon szereti a tornát és a táncot is.
Mivel egyikről sem mondana le a másik kedvéért, ezért mindkettőt szívvel-lélekkel csinálja! A gyerekeket is nagyon szereti, ezért nemcsak tornázni tanítja őket, hanem táncolni is!
Tornát nálunk tanít, táncot az After School Tánciskolában.

Itt látható:

http://afterschooldance.hu/
https://www.facebook.com/afterschooltanciskola

Ezen a héten minden óra ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várnak az iskola fiatal tanárai!

 
Farkas Réka levele
Blog  -  Bathó Márta  -  2015. január 20. kedd, 22:02

Farkas Réka és Hegedűs Noémi, felnőtt csapatunk tagjai egy cirkuszi számmal külföldön szerepelnek, de nem feledkeztek el rólunk sem.
Farkas Réka levele:


Szeretettel üdvözlöm a Fradis tornászokat!

Nagyon jól vagyunk. Most Tunéziában, Sfaxban vagyunk éppen. Már voltunk Tunisban a fővarosban és Soussban az egyik turistaparadicsomban. Minden nap teltházas közönség van, és a pótszékek is kellenek. Hatalmas a siker, nagyon élvezzük, amit csinálunk. A fővárosban 12 előadás volt 3 nap alatt, mert annyira vették a jegyeket. Sokat edzünk és próbálunk, hogy jó legyen a számunk.
Június végén megyünk haza. Utána remélem, kijutunk a világ legnevesebb cirkuszába a Ringlinghez. Ez most a csoport célja. Remélem sikerül. Sajnálom, hogy nincs itt rendes tornaterem de ha hazamentem, bepótolom a lemaradást!
Már néztem az őszi felnőtt versenyt. Remélem, otthon leszek akkor, mert én tuti versenyezni szeretnék. Bizakodom.
Sikeres versenyt kívánok mindenkinek és sok sikert!

Farkas Réka és Hegedűs Noémi
Felnőtt tornászaink

 
Csenge a Tények Stúdiójában
Blog  -  Bathó Márta  -  2015. január 18. vasárnap, 15:26

Molnár Csengét a héten meghívta a Tények műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy nézze meg, hogyan is készül az adás. Andrea Csengét pártfogolta a TV2 Süss fel nap tehetségkutató programjában. ( Csenge bár a közönségszavazáson 3. lett, sajnos nem lett díjazott. )
Csengével nagy örömmel mentünk a stúdióba. Igazán érdekes világ. Végigkísértük Andit, hogyan készül fel az adásra. Voltunk vele a fodrásznál, a sminkesnél is, míg végül az adás előtt a stúdióba is bemehettünk. Csenge elfoglalhatta Andrea mellett a másik széket a bemondók óriási asztalánál. Andi bemutatta, hogyan kell itt a szövegeket olvasni a gépről, hol láthatja magát a monitoron, melyik kamera működik. Csengének olyan jól ment a hírolvasás, hogy az érkező Azurák Csaba bemondó fel is ajánlotta neki, hogy ma Andreával, talán ő szerepeljen az élő adásban…
Persze ez csak vicc volt. De maradtunk még egy kicsit a stúdióban az igazi adás alatt is. Láthattuk, hogy milyen komoly munka ez. Mennyire kell a bemondóknak koncentrálniuk, hogy ne hibázzanak. Nekik is legalább annyira, mint a tornászoknak!
Várkonyi Andrea megnézte a tornateremben Csengét, hogyan edz, mi meg láthattuk őt „élesben” dolgozni. Lenyűgözően higgadt, pontos, tökéletes.
Andrea megígérte, hogy eljön Csenge versenyére is. Biztos nagy örömet szerez majd vele!

 

Fotók itt:

 
Könyvajánló
Blog  -  Szombathelyi Csaba  -  2014. április 24. csütörtök, 20:18

Szeretném Minden Érdeklődő szíves figyelmét felhívni arra a három, olimpiai tárgyú könyvemre, amelyekben a magyar olimpiai bajnokoknak, ezüst- és bronzérmeseknek igyekszem tisztességes emléket állítani, teljesen önerőből.

A könyvek színes, keményfedelűek, mindháromban 400 fölötti fotó segíti a tartalom láttatását.

Könyvesboltokban nem kaphatóak, csak kézen-közön, mert a nagy könyvterjesztőkkel lehetetlen együttműködni, olyan feltételeket támasztanak.

Bármely könyv kézből 3.500 forint, ha az I-II-t megveszi valaki 6.500 Ft, ha az I-II-III-at egyszerre, akkor 9.000 forint az áruk.

A Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy a 06 209 44 30 78-as telefonon is elérhető vagyok.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közelmúltban kérdésemre megválaszolta, hogy NEM tudnak más országban ilyen hármas kiadásról.!.

Az érdeklődőket szívesen fogadja a könyv szerzője: Jocha Károly

 
«ElsőElőző12345KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 5
Facebook oldalunk Elérhetőség / Térkép FTC Női Torna Szakosztály
Contact / map